fbpx

Studio Pranayama

Nya elever

Välkommen till Hot Yoga West!

Oavsett om det är din första klass eller du haft ett uppehåll så hoppas vi att ni hittar all information som ni behöver här så att ni kan påbörja denna transformativa yoga.

Inför första klassen

Varje klass är en 90-minuter lång nybörjarklass. När du kommer får du fylla i en kort informationsblankett och därefter får du en introduktion till yogan och studion. Kom ihåg att informera instruktören före klass om du är gravid, har några sjukdomar/skador, högt blodtryck eller nyligen genomgått en operation. Tveka inte att ställa frågor.

Registrera dina uppgifter här. Välj vilken klass du vill delta i. Anländ 30 minuter före din första klass, sedan minst 15 minuter innan.

Nya medlemmar under 18 år måste ha med sig ett skriftligt intyg där vårdnadshavare godkänner deltagande i våra Bikramyogaklasser.

Träningskläder

Yoga i elastiska träningsshorts, cykelbyxor, top, linne (du kommer att svettas mycket så undvik löst sittande plagg). Kom ihåg att ta med ett ombyte.

Matta & handdukar

Du behöver din egen yogamatta och en stor handduk . Duschar du i studion så glöm inte duschhandduk. Vi har även yogamattor och handdukar till försäljning.

Värdesaker

Om du behöver låsa in något värdefullt så finns det mindre skåp att använda för detta ändamål. Ta med ett eget hänglås. Vi hyr ut hänglås för 20:- och säljer dom för 40:-.

Vatten

Drick mycket vatten (minst 1 liter) under dagen innan du kommer till klassen. Det är viktigt att ha en bra vätskebalans så att man inte blir uttorkad. Ta med en stor vattenflaska.

Tänk även på att fylla på med elektrolyter (salter) såsom magnesium, natrium klorid, kalcium och kalium om du svettas och dricker mycket.

Mat

Kom till klassen på tom mage. Man bör inte äta eller dricka annat än vatten 2-3 timmar innan en klass.

Kom i tid

Klassen börjar vid utsatt klockslag så var säker på att i god tid. Inga deltagare släpps in i rummet efter läraren gått in.

Grattis!

Du har tagit de första steget för att påbörja ett liv som innehåller utövandet av Bikramyoga.

Dagarna efter

Kom tillbaka så snart du kan! Det bästa är om du kan gå på minst 3 klasser den första veckan. Ditt sinne kommer snabbt över utmaningen med värmen och vänjer sig vid positionerna. Du kommer troligtvis märka de positiva hälsoeffekterna omgående.

Reaktioner varierar. Det är normalt att kroppen värker lite och att den blir stel. Det bästa är att komma tillbaka till det varma yogarummet och stretcha bort det. Du kan antingen känna dig väldigt trött efter klassen alternativt extremt energisk och få problem att sova. Det är helt normalt och betyder att din kropp påbörjat en utrensning. Dina energinivåer hamnar på rätt nivå efter några klasser.

Det är möjligt att du känner yrsel, illamående eller huvudvärk under eller efter klassen. Detta är inget ovanligt, speciellt första gången, och är oftast ett tecken på att kroppen nu börjat reagera och agera. Se detta som något positivt och början på en reningsprocess. Det kan vara ett tecken på att du är uttorkad. Drick mycket vatten innan din nästa klass. Det kan också vara ett tecken på att du lider brist på vitaminer och mineraler så försök att äta hälsosam, välbalanderad kost och ät extra elektrolyter om du känner att det är nödvändigt. Det kan också vara ett tecken på att du inte andades rätt under klassen. Försök att andas så normalt som möjligt under varje position.

Om illamåendet eller yrseln kommer under klassen kan du stå stilla, sätta dig ner eller lägga dig på yogamattan och vila en stund. Försök att alltid stanna i det varma rummet.

Man kan uppleva att ens aptit förändras, du kan känna sig väldigt hungrig efter klassen eller så kan du förlora din aptit. Båda reaktionerna är normala. När du kommit in i en regelbunden träning kommer din aptit och vikt att normaliseras. Du kommer känna dig mer full av energi och se mer vältränad och hälsosammare ut.

Studio Etiquette

FAQ